Italija, sud odobrio pristanak broda sa migrantima posle dve nedelje na moru

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija, sud odobrio pristanak broda sa migrantima posle dve nedelje na moru

Administrativni sud u Rimu odlučio je da brod španske humanitarne organizacije "Open arms" sa 160 migranata sme da uplovi u italijanske vode, usvojivši žalbu te organizacije na zabranu brodu da se usidri u Italiji, koju je uveo italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.
Brod španske organizacije je zbog Salvinijeve zabrane dve nedelje čekao dozvolu da se usidri na italijanskoj obali. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Tokom tog perioda, kako je saopšteno iz organizacije "Open arms", pojedinim migrantima na brodu pogoršalo se zdravstveno stanje.
Kako su prenele agencije, italijanski sud je u obrazloženju presude naveo da je doneta zbog izuzetno teške i hitne situacije u kojoj se nalaze migranati na brodu.
Španska nevladina organizacija je navela i da je njen brod krenuo ka italijanskoj obali.
Nedugo posle odluke italijanskog suda oglasio se i Salvini, koji je naglasio da će nastaviti da se protivi ulasku humanitarnih brodova u italijanske luke, navodi AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanski sud ukinuo Salvinijevu zabranu za brod s migrantima

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2019

Italijanski sud je usvojio žalbu španske humanitarne organizacije Oupen arms, čime je njenom spasilačkom brodu sa migrantima ukinuta zabrana ulaska u vode Italije...Brod sa 147 migranata bio je dve nedelje zaglavljen na Sredozemnom moru zbog zabrane koju je uveo zamenik premijera i italijanski ministar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Konte: Migrante preuzima šest članica EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Avg.2019, 15:52

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da se šest članica EU saglasilo da preuzme oko 150 migranata koji su blokirani u Sredozemnom moru. Migranti se nalaze na brodu španske humanitarne organizacije "Proaktiva open arms" od kako su ih pronašli kod obala Libije početkom avgusta. Italijanski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.