Italija donela zakon o obaveznom vakcinisanju dece

Izvor: Blic, 20.Maj.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija donela zakon o obaveznom vakcinisanju dece

Italijanska vlada usvojila je zakon na osnovu kojeg će roditelji morati da vakinišu decu protiv zaraznih bolesti, s obzirom na to da se povećao broj obolelih od boginja, prenosi Rojters.

Deca stara do šest godina moraće da budu vakcinisana da bi mogla biti primljena u vrtiće, a roditelji koji svoju decu pošalju u školu nakon te starosti a da ih nisu vakcinisali, platiće novčanu kaznu.

Premijer Paolo Đentiloni rekao je da vakcine protiv boginja, zaušaka, rubeole >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i meningitisa, koje su do sada bila samo preporučena, postaju sada obavezne.

Obavezno je i vakcinisanje protiv dečje paralize, difterije, tetanusa, hepatitisa B, gripa i hemofilije B.

U Italiji je ove godine zabeleženo 2.395 slučajeva boginja u poređenju sa 840 u prošloj i 250 u 2015. godini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija donela zakon o obaveznom vakcinisanju

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2017

Italijanska vlada usvojila je zakon na osnovu kojeg će roditelji morati da vakinišu decu protiv zaraznih bolesti, s obzirom na to da se povećao broj obolelih od boginja...Deca do šest godina moraće da budu vakcinisana da bi mogla biti primljena u vrtiće, a roditelji koji svoju decu pošalju u školu...

Nastavak na Radio 021...

Italija donela zakon o OBAVEZNOM vakcinisanju dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2017

Vakcine protiv boginja, zaušaka, rubeole i meningitisa, koje su do sada bila samo preporuka, postaju sada obavezne..Italijanska vlada usvojila je zakon na osnovu kojeg će roditelji morati da vakinišu decu protiv zaraznih bolesti, s obzirom na to da se povećao broj obolelih od boginja...Deca stara...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.