Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Minut ćutanja i zastave na pola koplja u znak sećanja na žrtve korone

U Italiji je danas u podne minutom ćutanja i spuštanjem zastava na pola koplja odata pošta žrtvama koronavirusa i izraženo poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi je rekla da je ovo "rana koja pogađa celu zemlju". "Zajedno ćemo se izvući iz ovoga", poručila je ona.

"Ovo je naš način da se setimo žrtava ... i odamo počast zdravstvenim profesionalcima za žrtvovanje i angažovanje", saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je predsednik Nacionalnog udruženja italijanskih opština, gradonačelnik Barija Antonio Dekaro.

Ova inicijativa potiče od Đanfranka Gaforelija, prvog čoveka Bergama, regiona na severu Italije koji je najviše pogođen pandemijom koronavirusa. U Italiji ima više od 100.000 zaraženih i gotovo 11.600 mrtvih.

"Uprkos ozbiljnoj krizi koju doživljavamo, ne želimo da depresija prevlada, već ostajemo ujedinjeni kako u žalosti koja teško pogađa neke delove zemlje tako i u solidarnosti koja treba da nas drži sve zajedno", poručio je Dekaro.

"U znak solidarnosti sa Italijom", Vatikan je takođe spustio zastave na pola koplja da bi "izrazio bliskost sa žrtvama pandemije u Italiji i u svetu, sa njihovim porodicama i sa onima koji se velikodušno bore da se ovo okonča", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastave na ambasadi Italije u Beogradu na pola koplja FOTO

Izvor: B92, 31.Mar.2020

Beograd -- Na zgradi Ambasade Italije u Beogradu danas će zastave biti na pola koplja u znak sećanja i poštovanja prema brojnim žrtvama kovida D19...To je izjavio ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo...On je na svom profilu na Tviteru objavio da će zastave na zgradi italijanske ambasade biti...

Nastavak na B92...

Cela Italija stala, održan minut ćutanja; državna televizija emitovala "Rekvijem" VIDEO

Izvor: B92, 31.Mar.2020

Trst -- Tačno u podne danas je minutom ćutanja u svim opštinama u Italiji odata pošta svima koji su preminuli od koronavirusa u toj zemlji...U reportaži Tanjugovog dopisnika iz Trsta navodi se da je Vlada Italije najavila produženje mera ograničenja za još dve sedmice, ali sve je više onih kojih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.