Istraga zbog sudara američkih aviona, jedan marinac poginuo

Izvor: RTS, 07.Dec.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog sudara američkih aviona, jedan marinac poginuo

Američka vojska je saopštila da je najmanje jedan marinac poginuo u sudaru dva aviona pre dva dana kod japanske obale. Petorica se i dalje vode kao nestali. Drugi pronađeni marinac je u dobrom stanju, preneo je AP.
Marinci su naveli u saopštenju da su F/A-18 hornet i KC-herkules bili uključeni u rutinsku obuku, uključujući vazdušno punjenje goriva i da još istražuju šta je izazvalo sudar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Američki predsednik Donald Tramp napisao je na svom Tviter nalogu da su njegove misli i molitve sa marincima koji su učestvovali u sudaru.
Tramp je zahvalio američkim snagama u Japanu zbog hitnog odgovora i spasilačkih napora i rekao: "Šta god da vam je potrebno, mi smo ovde za vas".
Više od 50.000 američkih vojnika nalazi se u Japanu na osnovu bilateralnog bezbednosnog pakta.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.