Iran: Više od 2.000 novozaraženih u poslednja 24 časa

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 17:23

Iran: Više od 2.000 novozaraženih u poslednja 24 časa

Iran je danas saopštio da je u poslednja 24 časa registrovano više od 2.000 novozaraženih koronavirusom, a vlasti smatraju da je povećanje broja potvrđenih slučajeva rezultat intenziviranja skrininga.

"Kada više testirate, onda, prirodno imate više slučajeva", izjavio je predsednik Hasan Rohani.

Nedavno povećanje nije "negativno", rekao je on i dodao da "ljudi ne treba da se brinu".

Zdravstvene službe su u poslednja 24 časa registrovale 2.011 novozaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koronavirusom, a 81 osoba je umrla, rekla je portparolka iranskog ministarstva zdravlja Sima Sadat Lari.

Prema zvaničnim podacima, 8.506 osoba je umrlo u Iranu od kada se pojavio koronavirus, a 177.938 osoba je zaraženo čime je ta zemlja najpogođenija pandemijom na Bliskom istoku.

Inostrani stručnjaci, kao i neki iranski zvaničnici su u više navrata doveli u pitanje zvanične podatke.

Prema ministarstvu zdravlja, više od milion testiranja je urađeno od februara kada su se pojavili prvi zaraženi korona virusom u Iranu.

Iranske vlasti od aprila postepeno ukidaju mere uvedene u borbi protiv pandemije, pa se sada život u velikom delu zemlje odvija gotovo normalno.

Priznajući da bi povećanje broja zaraženih moglo da bude rezultat manjka discipline i opreznosti, više iranskih zvaničnika je iz straha od nastavka pandemije pozvalo stanovništvo da poštuje higijenska pravila i držanja socijalne distance.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.