Potonuo trajekt u Iraku, desetine mrtvih

Izvor: RTS, 21.Mar.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo trajekt u Iraku, desetine mrtvih

Najmanje 79 osoba je stradala, kada je pretovaren trajekt, potonuo u reku Tigar blizu iračkog grada Mosula, sapštile su policijske i medicinske službe Iraka, prenosi Rojters.
Većina žrtava su žene i deca, rekao je šef uprave civilne odbrane Mosula Husam Kalil.

"Trajekt je bio nosivosti od 50 ljudi a bilo ih je 250 pre incidenta", rekao je on.
Pet trajektnih radnika uhapšeno je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nesreće.
Kako prenosi Rojters spasilački timovi su do sada izvukli iz vode 55 osoba, uključujući i 19 dece.  Spasioci su još angažovani.
Na trajektu je u toku bila proslava kurdske Nove godine.

"Stajao sam blizu reke kad je iznenada stigao trajekt i počeo je da se naginje levo i desno, a putnici su počeli da vrište pre nego što se prevrnuo", rekao je jedan lokalni službenik.
Kaže da je video žene i decu kako mašu rukama moleći za pomoć, ali niko nije bio tu da ih spasi. "Nisam mogao pomoći. Osećam se krivim", dodao je taj službenik. 
Irački premijer Adel Abdul Mahdi naredio je istragu, prenosi Rojters. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi bilans nesreće na Tigru: Stradale 83 osobe VIDEO

Izvor: B92, 21.Mar.2019

U nesreći trajekta koji je potonuo na reci Tigar kod Mosula stradale su 83 osobe, saopštile su iračke vlasti novi bilans žrtava...Vlasti su u prvom bilansu navele da je stradalo najmanje 40 ljudi, a u kasnijem izveštaju je navedena 71 žrtva...U trajektu je bilo više od 100 ljudi, među kojima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.