Iračanka optužena za otmicu Amerikanke

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračanka optužena za otmicu Amerikanke

Bagdad -- Supruga jednog od lidera Islamske države, koji je ubijen prošle godine, optužena je za otmicu Amerikanke Kejle Miler.

Nisrin Asad Ibrahim Bahar, poznata i kao Um Sajaf, priznala je da su ona i njen suprug držali zatočenu Amerikanku, zajedno sa još nekoliko žena talaca.

Slučaj je donet pred sud godinu dana nakon što je potvrđeno da je Amerikanka ubijena, ali još nije poznato da li će Um Sajaf biti dovedena u SAD na suđenje.

Ona se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi u Iraku u pritvoru. Njen muž Abu Sajaf, koji je bio sekretar ID za naftu i gas, ubijen je u maju prošle godine.

Kejla Miler je oteta u septembru 2014. godine zajedno sa još dve žene kurdskog porekla.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iračanka optužena za otmicu Amerikanke

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2016

Supruga jednog od lidera Islamske države, koji je ubijen prošle godine, optužena je za otmicu Amerikanke Kejle Miler...Nisrin Asad Ibrahim Bahar, poznata i kao Um Sajaf, priznala je da su ona i njen suprug držali zatočenu Amerikanku, zajedno sa još nekoliko žena talaca...Slučaj je donet pred...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.