Indonezija osudila na smrt šest zatvorenika zbog pobune

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 09:07

Indonezija osudila na smrt šest zatvorenika zbog pobune

Indonezija je osudila na smrt šetoricu zatvorenika koji su umešani u smrtonosnu pobunu i talačku krizu u zatvoru 2018. godine, rekli su danas sudski zvaničnici.

U pobuni u Mako Brimob zatvoru u Depoku u predgrađu Džakarte, koji su bezbednjaci opisali kao teroristički čin, poginulo je pet članova indonežanske elitne kontrateroristicke jedinice, tokom 36-časovne opsade, podsetio je Rojters.

Sud u Džakarti je osudio šest zatvorenika pod optužbom za terorizam, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Aleks Adam Fejsal, portparol suda, dodavši da su svi osuđenici prihvatili presudu i nisu podneli žalbe.

Teroristička tzv Islamska država je u to vreme preko svoje Amak novinske agencije rekla da je odgovorna za incident, ali je indonežanska policija odbacila to kao mogućnost.

Prema medijskim izveštajima, većini žrtava je prerezan grkljan.

Više od 150 zatvorenika je bilo umešano u pobunu, a na desetine njih je uspelo da dođe do oružja, uključujući puške.

Indonezija je na smrt osudila 117 ljudi u 2020. godini, uglavnom zbog trgovine narkoticima, što je povećanje od 46 odsto, prema izvestaju o smrtnim kaznama Amnesti internešnala za 2020. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šest zatvorenika osuđeno na smrt u Indoneziji

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2021

DŽAKARTA - Vlasti Indonezije osudile su na smrt šest zatvorenika zbog učešća u pobuni i talačkoj krizi u zatvoru maksimalne bezbjednosti 2018. godine, rekao je danas sudski zvaničnik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.