Indonezija:Poplave odnele 89 života, 159 povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija:Poplave odnele 89 života, 159 povređeno

Najmanje 89 osoba je poginulo, a na desetine se vode kao nestale u poplavama i klizištama koje su pogodile istočnu indonežansku provinciju Papuu, saopštili su danas zvaničnici.

U više delova oblasti Džajapura uništeni su putevi i mostovi što usporava napore spasilačkih ekipa.

Prema rečima zvaničnika, najviše je pogođena oblast Sentani, gde se klizište survalo niz planinu na reku koja se izlila iz korita, ugrozivši lokalno stanovništvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Direktor indonežanske agencije za prirodne katastrofe Sutopo Purvo Nugroho je rekao da su do sada pronađena tela 89 osoba, a da je 159 povređeno. AP prenosi da su 84 osobe u bolnici, mnogi od njih s prelomima i povredama glave.

Strahuje se da će broj žrtava rasti. U akciji spasavanja angažovano je više od 1.600 spasilaca, među kojima su i vojnici i policajci.

Nugroho je rekao da je 7.000 ljudi izmešteno i da je više od 400 kuća i drugih objekata oštećeno, kao i da je na hiljade pod vodom.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.