Identifikovan treći osumnjičeni za trovanje Skripalja

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovan treći osumnjičeni za trovanje Skripalja

Britanske policijske jedinice za borbu protiv terorizma i bezbednosne službe identifikovale su trećeg ruskog obaveštajca koji je bio u misiji izviđanja pre trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, piše britanski "Dejli telegraf".
Veruje se da je agent ruske vojne Glavne obaveštajne uprave (GRU) posetio engleski grad Solzberi kako bi pomogao u planiranju napada pre nego što su dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovih kolega stigla u Veliku Britaniju s nervnim gas kojim su navodno otrovani Skipalj i njegova ćerka.

Telegraf navodi da na identitetu ovog čoveka sada rade istražitelji uključeni u istragu planiranog ubistva Skripalja u martu ove godine, pri čemu je stradala i lokalna meštanka Don Sturdžis.
List navodi da se vest o identifikovanju trećeg osumnjičenog pojavila pošto je britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio da veruje da su Rusi pokušali da ubiju bivšeg dvostrukog špijuna Skripalja.
On je zajedno sa ćerkom Julijom pronađen u nesvesnom stanju na klupi u Solzberiju 4. marta ove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.