Izvor: Blic, 09.Mar.2021, 09:19

ITALIJA JE "ZAKLJUČANA" GODINU DANA Sirene Hitne pomoći, umor, praznina - 365 dana koje niko neće zaboraviti

Prošlo je tačno godinu dana od kada su oči sveta bile uprte u Italiju u kojoj se dešavalo nešto do tada neviđeno u svetu. Čitava zemlja se “zaključala“ 9. marta. Nakon Milana i Lombardije koja je postala crvena zona dva dana pre toga, te utakmice Juventus Inter koja se po prvi put igrala bez publike, tog 9. marta Italija se i prvi put upoznala sa engleskom rečju koja će stanovnike celog sveta pratiti i do danas: lokdaun. Italijanima je bilo zabranjeno izlaženje iz kuća i oni su u svojim domovima tražili utočište od kovida 19.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Godinu dana pod ključem: Najteža od Drugog svetskog rata, depresija i mnogo hleba

Izvor: B92, 09.Mar.2021

Prošlo je tačno godinu dana od kada su oči sveta bile uprte u Italiju u kojoj se dešavalo nešto do tada neviđeno u svetu...Čitava zemlja se zaključala 9. marta...Nakon Milana i Lombardije, koja je postala crvena zona dva dana pre toga, te utakmice Juventus-Inter koja se prvi put igrala bez publike,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.