IRAN NA NOGAMA: Parlament dao zeleno svetlo za nuklearni sporazum

Izvor: Kurir, 11.Okt.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IRAN NA NOGAMA: Parlament dao zeleno svetlo za nuklearni sporazum

TEHERAN - Iranski parlament danas je izglasao preliminarno zeleno svetlo za predlog zakona kojim se odobrava sporazum o iranskom nuklearnom programu dogovorenom sa svetskim silama, uprkos oštrom protivljenju konzervativnih struja.

Parlament je sa 139 glasova za i 100 protiv podržao predlog zakona i pozvao vladu da nastavi da razvija iranski nuklearni program u skladu sa sporazumom od 14. jula.

Astonishing scenes as hardline MPs chafe but parliament approves #IranDeal 'outlines' >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << http://t.co/BaP04OGlKw @AFP pic.twitter.com/C4hkFsoWJo

Predlog zakona sada mora da prođe drugo čitanje u parlamentu u utorak, a potom versko telo da bi bio konačno odobren i stupio na snagu. Ova vest naišla je na burne reakcije u iranskoj javnosti.

Iran i ššest svetskih sila postigli su u julu istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, na osnovu koga će Teheranu biti ukinute sankcije u zamenu za ograničavanje iranskog nuklearnog programa.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Iran: Parlament dao zeleno svetlo za nuklearni sporazum

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2015

Iranski parlament danas je izglasao preliminarno zeleno svetlo za predlog zakona kojim se odobrava sporazum o iranskom nuklearnom programu dogovorenom sa svetskim silama, uprkos protivljenju konzervativnih struja. Parlament je sa 139 glasova za i 100 protiv podržao predlog zakona i pozvao vladu da nastavi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.