Izvor: RTS, 04.Jul.2020, 11:10

I auto-put može da posluži kao pista

Nevolje sa motorom primorale su jednog pilota u američkoj državi Luizijani da auto-put upotrebi kao pistu.
Otprilike sat vremena po dobijanju dozvole let i na 2.000 metara visine zbog problema sa motorom pilot Haui Gidri morao je pistu da zameni auto-putem.

To je prvi put da se u svojoj dve decenije dugoj pilotskoj karijeri susreo sa takvom neočekivanom situacijom. Sletanje na aerodromu nije bila opcija.
"Morao sam brzo da donesem odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bih se bezbedno prizemljio", rekao je Gidri nakon sletanja.
Snimak sletanja zabeležio je vozač kamiona koji je primetio avion i blokirao auto-put kako bi pilotu dao prostora da bezbedno sleti.
Kaže da su ga brinuli dalekovodi u blizini auto-puta.
"Ako pogledate snimak možete videti da odmah nakon što je sleteo avion prelazi ispod dalekovoda, pa nisam mogao da verujem da je uspeo da sleti a da se ne uplete u te kablove", rekao je vozač kamiona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.