Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I TO SE DEŠAVA Penzioner godinu dana ležao mrtav u svom stanu

Čitavih godinu dana stanari jedne zgrade u Katovicama na jugu Poljske nisu primetili da iz stana ne izlazi jedan stariji sused i policiju su pozvali tek kada su se iz stana razmilele bube.

U stanu je pronađen mrtav čovek koji je, po nalazu lekara, umro pre godinu dana.

Ta četvorospratnica sa 30 stanova useljena je pre tri godine a 68-godišnji penzioner platio je poslednju put kiriju pre godinu dana, od kada ga niko nije video. U poštansko sanduče više nije mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da stane pošta a niko od komšija nije se zapitao šta je sa njim.

Komšije nije zabrinuo ni čudan smrad koji se letos pojavio na stepeništu.

"Dobio je pravo od grada na plaćenu negovateljicu, ali posle mesec dana je otkazao jer će mu navodno neko privatno pomagati i brinuti se o njemu", kazala je medijima sada kada je izbio skandal, portparolka gradskih vlasti u Katovicama Joana Gurska.

Jedini ko se nedavno zabrinuo bio je Penzioni fond, zato što nije preuzimao od poštara penziju i poslat je upit u opštinu da li je penzioner živ, ali odgovor još nije stigao.

Opština se brani da to što niko nije plaća kiriju i režije za stan ne znači da treba tragati šta je sa stanarom ili zvati policiju da razvali vrata.

"U poljskim gradovima je sve više usamljenih starih ljudi. U ovoj tragediji čudi me samo pol zato što je usamljena starost uglavnom problem žena. Dovoljno bi bilo da se izdvoji neki zajednički prostor u zgradi gde bi se stanari sretali. A za početak, gradske vlasti da naprave spiskove takvih ljudi i povremeno odu da ih obiđu", kazala je za poljsku televiziju TVN24 urbanista Agnješka Labus.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.