Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I PILOTI GREŠE Prizemljilii avion na pogrešan aerodrom

Putnički avion kompanije "Sriwijaya Air" trebalo je da iz Medana sleti u Padang, u Indoneziji, ali je odlukom pilota da ignorišu navigaciju sleteo na pogrešan aerodrom.

Umesto da stigne na novi internacionalni aerodrom Minangkabau u Padangu, avion je sleteo na polje rezervisano sam za vojne letelice, na koje putnički avion nije sleteo od 2005. godine.

Na letu je bilo 96 putnika i 6 članova posade. Piloti su ugledali pred sobom pistu za aerodrom Tabing, i nije ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo jasno kako navigacija ne pokazuje da treba da se sleti, a pista je pred njima, piše Dejli mejl.

Piloti su odlučili da "na svoju ruku" ipak slete na pistu, uprkos navigaciji koja je pokazivala da nije još vreme za sletanje, ali su tek nakon sletanja uvideli da se radi o pogrešnoj pisti.

Oni su u izveštaju naveli da su mislili da se navigacija pokvarila i da nije tačno pokazivala, što se dešavalo ranije.

U izveštaju stoji i da su pilotima date nejasne informacije o sletanju i novom aerodromu, koji se nalazi blizu vojnog. Avion je bezbedno sleteo i nije bilo propratnih incidenata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO RADI, TAJ I GREŠI: Piloti odlučili da ne prate navigaciju, pa sleteli na pogrešan aerodrom

Izvor: Kurir, 12.Okt.2016

...Avion Srividžaja Era (Sriwijaya Air) trebalo je da leti iz iz Medana u Padangu, ali umesto toga avion je sleteo na polje rezervisano sam za vojne letelice, na koje putnički avion nije sleteo od 2005 godine..Na letu je bilo 96 putnika i 6 članova posade Piloti su kada su gledali vojni aerodrom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.