Izvor: Blic, 01.Dec.2017, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huti gađali vojne mete u Saudijskoj Arabiji

Jemenski pobunjenici Huti ispalili su balistički projektil na teritoriju Saudijske Arabije i pogodili vojnu metu, saopšteno je iz pobunjeničke grupe koju podržava Iran.

Saopštenje Huta, u kojem potvrđuju da je izvršeno uspešno ispaljivanje projektila, prenela je televizijska stanica "El Masira", koja je u vlasništvu pobunjeničke grupe.

Portparol koalicije predvođene vojskom Saudijske Arabije nije bio dostupan da prokomentariše navode jemenskih Huta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Lider pobunjenika Abdulmalik el Huti ranije je upozorio Rijad da ne zadržava blokadu, koja je Jemenu uvedena nakon raketnog napada na Rijad 4. novembra, kada je saudijska vojska presrela projektil koji su ispalili Huti.

"Ukoliko se blokada nastavi, znamo koje su 'bolne mete' i kako doći do njih", rekao je tada El Huti za televiziju "El Masira".

Rat u Jemenu odneo je više od 8.600 života, od kada se Saudijska Arabija uključila u sukobe jemenskih vlasti protiv pobunjenika.

Saudijska Arabija je pooštrila blokadu jemenskih luka i glavnog međunarodnog aerodroma, a stanovništvu ove siromašne zemlje preti glad.

UN su Jemen okarakterisale kao područje velike humanitarne krize.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.