Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna organizacija: Oko 70.000 dece raseljeno zbog turske ofanzive u Siriji

Međunarodna humanitarna organizacija Sejv d čildren (Save the ćildren) saopštila je da je oko 70.000 dece raseljeno od početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, dok Ujedinjene nacije navode da je više od 176.000 ljudi bilo primorano da beži.

Organizacija Sejv d čildren je navela da su mnogi od raseljenih našli sklonište u oko 25 škola u gradu Hasakeh, jugoistočno od oblasti gde je Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 9. oktobra započela ofanzivu protiv Kurda na severoistoku Sirije.

Humanitarna grupa je navela da u tom gradu i okolnim oblastima nema tekuće vode jer su u borbama oštećene pumpe za vodu.

Direktorka tima te grupe za reagovanje u Siriji Sonja Kuš pozvala je na neograničen pristup deci kojoj je potrebna pomoć.

Primirje kurdskih i turskih snaga postignuto uz posredovanje SAD smanjilo je količinu nasilja, ali ono ističe sutra uveče.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.