Hrvatska odbila pomoć Rusije u gašenju požara

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska odbila pomoć Rusije u gašenju požara

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Puškov ponudio je pomoć Hrvatskoj i BiH u gašenju požara, ali se Hrvatska zahvalila na ponuđenoj pomoći.

Ministar Puškov je Hrvatskoj i BiH poslao telegrame s ponudom za praktičnu pomoć u zaustavljanju prirodnih katastrofa, što uključuje i slanje aviona za gašenje požara.

"Rusko ministarstvo za hitne situacije spremno je da odmah pošalje modernu opremu za borbu protiv požara pogođenim područjima u Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i BiH, uključujući Il-76 i Be-200 Chs kao i stručnjake i spasioce s opremom za zaustavljanje požara i organizovanje zemaljske podrške avionima", naveo je Puškov u telegramu.

O proceni da li je traženje međunarodne pomoći neophodno odlučuje hrvatska Državna uprava za zaštitu i spasavanje (DUZS), ali pošto, za sada nije predloženo Vladi Hrvatske traženje međunarodne pomoći, DUZS se zahvalio na ponudi za pomoć koju je ponudio ruski ministar, ali je ostavio otvorenom mogućnost traženja pomoći u slučaju potrebe", navela je hrvatska vlada.

Požari na Korčuli i Pelješcu zadaju velike probleme vatrogascima i prete da se prošire i približe kućama u naseljima.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.