Holandsko tužilaštvo: Vojni avion nije mogao da obori malezijski MH17

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 16:49

Holandsko tužilaštvo: Vojni avion nije mogao da obori malezijski MH17

Holandsko tužilaštvo smatra da obaranje aviona malezijske aviokompanije MH17, koji se srušio iznad Ukrajine u julu 2014. godine, nije mogao da izvede vojni avion, izjavio je danas tužilac Vard Ferdinanduse.

"Pitanje da li je (MH17) Boing mogao da bude srušen vojnim avionom posmatrano je iz različitih uglova," rekao je on i istakao da su mnogi izvori pokazali da je takav scenario bio nemoguć, preneo je TASS.

Prema Ferdinandusevim rečima, najvažnije i najobjektivnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informacije dobijene su rezultatima analize radarskih podataka, snimača leta, radio komunikacija ruskih i ukrajinskih dispečera i tokom forenzičkih ekspertiza, sprovedenih od strane brojnih nezavisnih stručnjaka.

"Tužilaštvo smatra da je ovaj scenario proučen u potpunosti i da napad vazduh-vazduh nije mogao da prouzrokuje pad MH17", rekao je Ferdinanduse.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.