Hariri: Papa Franja će posetiti Liban posle dogovora o vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 13:45

Hariri: Papa Franja će posetiti Liban posle dogovora o vladi

Papa Franja će posetiti Liban koji je pogođen krizom, ali nakon što se njegovi "podeljeni" političari dogovore o novoj vladi, izjavio je mandatar za sastav libanske vlade Saad al-Hariri tokom današnje posete Vatikanu.

"Objasnio sam Njegovoj Svetosti papi Franji probleme koje imamo i zbog kojih patimo i zamolio ga da pomogne Libanu", rekao je Hariri novinarima u obraćanju koje je emitovano uživo na libanskoj televiziji, preneo je Rojters.

Hariri je bio na turneji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po Bliskom istoku i Evropi kako bi dobio podršku za formiranje vlade, preneo je AP.

Među zemljama koje je nedavno posetio su Francuska, Turska, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati.

On se danas sastao i sa italijanskim zvaničnicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.