Hariri: Lažu da sam zatočen u Saudijskoj Arabiji, krenuo sam na aerodrom

Izvor: Blic, 18.Nov.2017, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hariri: Lažu da sam zatočen u Saudijskoj Arabiji, krenuo sam na aerodrom

Libanski premijer Saad al Hariri, koji je pokrenuo krizu podnošenjem ostavke 4. novembra, tokom boravka u Rijadu, pošto su se pojavile spekuacije da ga Saudijsci tamo drže protivno njegovoj volji, objavio je večeras da je krenuo ka aerodromu u Saudijskoj Arabiji i da odlazi iz te zemlje.

"Reći da sam držan u Saudijskoj Arabiji i da mi nije dozvoljavano da napustim zemlju je laž. Krenuo sam ka aerodromu", napisao je Hariri na Tviteru, prenosi Rojters.

Agencija navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je ranije član Haririjeve stranke najavio da će dosadašnji predsednik libanske vlade napustiti Rijad i, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, krenuti u Francusku, ali da se nakon te posete neće direktno vratiti u Bejrut.

Rojters navodi da je iznenadna Haririjeva ostavka podneta u Saudijskoj Arabiji i njegov ostanak u toj u zemlji u međuvremenu izazvao strahovanja u pogledu stabilnosti Libana i toga da bi ova zemlja mogla da se nađe usred gorkog rivalstva Rijada i Irana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Lažu da sam zatočen u S. Arabiji, krenuo sam na aerodrom"

Izvor: B92, 18.Nov.2017

Rijad -- Libanski premijer Saad al Hariri pošto su se pojavile spekuacije da ga Saudijsci u Rijadu drže protivno njegovoj volji, objavio je da je krenuo ka aerodromu..."Reći da sam držan u Saudijskoj Arabiji i da mi nije dozvoljavano da napustim zemlju je laž. Krenuo sam ka aerodromu", napisao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.