Hapšenja krijumčara migranata u BiH, zabeleženo 50 slučajeva

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja krijumčara migranata u BiH, zabeleženo 50 slučajeva

Granična policije BiH od ranih jutarnjih sati vršila je pretres objekata na području Sarajeva i Mostara. U okviru operativne akcije "Centar" sprovedena je opsežna istraga kojom su obuhvaćene osobe osumnjičene da su organizovale krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Indije, Pakistana, Irana i drugih zemalja.

Prikupljeni su dokazi da su ilegalni migranti u BiH krijumčareni sa područja Crne Gore i Srbije, nakon čega je organizovan njihov ilegalni boravak >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i smeštaj u BiH, te dalji prevoz i krijumčarenje prema zemljama EU, za šta su organizatori ilegalnim migrantima naplaćivali iznose od oko 4.000 evra po osobi.

U sklopu operativne akcije zabeleženo je najmanje 50 slučajeva krijumčarenja migranata.

Među osumnjičenim osobama ima i stranih državljana, koji su se u BiH lažno predstavljali kao migranti i prikrivali svoje razloge boravka u BiH kako bi mogli stupati u kontakt sa ilegalnim migrantima.

Nakon pretresa, osumnjičene osobe biće predate tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Operativna akcija "Centar" predstavlja značajnu aktivnost u borbi na otkrivanju i sprečavanju krijumčarenja ilegalnih migranata preko teritorije BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: YouTube

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.