Izvor: Blic, 15.Nov.2017, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENJE U HRVATSKOJ Među privedenima i zvaničnik Trgovačkog suda

Uprava policije Hrvatske potrdila je da je večeras uhapšeno pet osoba osumnjičenih za krivična dela u vezi sa stečajnim postupcima, navodeći da je među njima i zvaničnik Trgovačkog suda.

"U toku je sprovođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad pet osumnjičenih osoba, koje su uhapšene. Možemo potvrditi da se među uhapšenima nalazi i zvaničnik Trgovačkog suda", saopštili su iz policije.

"Jutarnji list" navodi da je reč o sudiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Trgovačkog suda Vesni Malenici, te da je među uhapšenima i stečajni upravnik "Gredelja" Pero Hrkać.

Državno sudsko veće ranije danas je na zahtev Uskoka ukinulo imunitet Malenici, koja je tokom 2016. godine u čak osam slučajeva postavila za stečajnog upravnika Peru Hrkaća, što je, pretpostavlja se, bio povod za pokretanje istrage.

Oni su, kako prenose mediji, osumnjičeni da su zloupotrebili položaj kako bi pomogli pojedinim strankama u stečajnim postupcima i na taj način izvlačili novac za sebe.

Akcija se provodi već duže vreme i, prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je bilo planirano tek sutra ujutro, ali je iznenada donesena odluka da bude provedeno večeras.

Hrvatski mediji prenose da su pretresi u stanovima osumnjičenih u toku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.