HAPŠENJA U ZAGREBU ZBOG PODVOĐENJA DRŽAVLJANKI SRBIJE

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENJA U ZAGREBU ZBOG PODVOĐENJA DRŽAVLJANKI SRBIJE

ZAGREB - Hrvatska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih za krivično delo međunarodne prostitucije na štetu dve državljanke Srbije, saopštila je danas zagrebačka policija.

Devojke iz Srbije stare 21 i 22 godine su preko za sada nepoznatog poznanika iz Beograda stupile u Novom Sadu u kontakt s osumnjičenim G.M.(31) i G.V. (31).

Tamo je u jednom ugostiteljskom objektu, na nagovor osumnjičenih, dogovoreno da one aprila dođu u Zagreb radi pružanja seksualnih usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za novac, a u Hrvatsku su ušle na graničnom prelazu Bajakovo, gde ih je sačekao G.M. i dovezao u Zagreb.

Oni su se zatim sastali sa ostalom dvojicom osumnjičenih koji su im organizovali smeštaj i dali mobilne telefone.

Prvoosumnjičeni Ž. B. (45) je u ime devojaka objavljivao oglase i podmirivao troškove iznajmljivanja stanova koje su koristile, dok je za komunikaciju s klijentima, koordinaciju i dogovaranje termina bila zadužena jedna za sada nepoznata žena.

Jedna od oštećenih devojaka pružala je seksualne usluge do 29. maja, kada se vratila u Srbiju, a druga je nastavila sve do hapšenja, navela je zagrebačka policija.

Državljanke Srbije zaradile su ukupno oko 30.000 kuna (oko 4.000 evra) od čega su polovinu dale trojici osumnjičenih.

Posle kriminalitičke istrage trojica osumnjičenih su dovedena istražnom sudiji Županijskog suda u Zagrebu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.