Gutereš pozvao na uzdržanost i izbegavanje nasilja u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš pozvao na uzdržanost i izbegavanje nasilja u Venecueli

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je sve strane uključene u krizu u Venecueli na uzdržanost i izbegavanje nasilja, izjavio je večeras portparol UN i dodao da je poruka upućena šefu američke diplomatije Majku Pompeu i da će kasnije biti poslata i šefu diplomatije Venecuele Horheu Areasi.

"To je jak apel za izbegavanje nasilja" koji je privatno i javno uputio Gutereš, rekao je portarol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik na konferenciji za novinare i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je Gutereš zabrinut razvojem događaja u Venecueli.

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido, koji ima prvenstveno podršku SAD, obećao je da će sutra u zemlju ući američka humanitarna pomoć čemu se protivi predsednik Nikolas Maduro.

Gutereš se sastao s Pompeom i Areasom na njihov zahtev. Generalni sekretar UN je do sada odbijao da stane na nečiju stranu, nudeći samo usluge UN za pronalazak rešenja krize u Venecueli, pod uslovom da se obe suprostavljene s tim slažu.

On je u nekoliko navrata, ne navodeći nikog konkretno, rekao da humanitarna pomoć nekoj zemlji ne sme da se koristi u političke svrhe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gutereš pozvao na uzdržanost i izbegavanje nasilja u Venecueli

Izvor: Danas, 22.Feb.2019

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je sve strane uključene u krizu u Venecueli na uzdržanost i izbegavanje nasilja, izjavio je večeras portparol UN i dodao da je poruka upućena šefu američke diplomatije Majku Pompeu i da će kasnije biti poslata i šefu diplomatije Venecuele Horheu Areasi. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.