Greta Tunberg svetskim liderima: Ukrali ste moje snove

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greta Tunberg svetskim liderima: Ukrali ste moje snove

Mlada aktivistkinja za klimu Greta Tunberg uputila je apel i prekor svetskim vođama na početku samita o klimi u Ujedinjenim nacijama ponavljajući poruku i pitanje "kako se usuđujete", prenosi "Rojters".
Greta Tunberg, koja je započela proteste ispred švedskog parlamenta pre više od godinu dana, koji su kulminirali globalnim protestima protiv klimatskih promena poručila je svetskim liderima da su "ukrali" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njene snove i njeno detinjstvo svojim "praznim rečima".

"Ovo je sve pogrešno. Ne bi trebalo da sam ovde. Trebalo bi da sam u školi na drugoj strani okeana", rekla je Tunbergova i dodala da su svetski lideri "ukrali" njene snove i njeno detinjstvo svojim "praznim rečima", prenosi Rojters.
"Nećemo vam dopustiti da se s tim izvučete", poručila je Tunbergova svetskim liderima na početku samita o klimi u Ujedinjenim nacijama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Greta Tunberg svjetskim liderima: Ukrali ste moje snove

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2019, 07:58

​Mlada aktivistkinja za klimu Greta Tunberg uputila je apel i prekor svjetskim vođama na početku samita o klimi u Ujedinjenim nacijama ponavljajući poruku i pitanje "kako se usuđujete", prenosi "Rojters".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.