Izvor: Blic, 09.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza povremeno bez struje, Izrael ne dostavlja gorivo

U pojasu Gaze večeras je sporadično nestajala struja, a palestinski zvaničnici su okrivili Izrael da ne dostavlja gorivo za njihovu jedinu električnu centralu, prenose izraelski mediji izveštaje svetskih agencija.

Predstavnik izraelske armije Peter Lerner je kazao da su Palestinci upozorili da će im centrala u ponedeljak ostati bez goriva, ako se ne obnovi isporuka zaustavljena u sredu zbog palestinskih raketnih napada. Raketiranje je bilo odgovor na izraelski kopneni upad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vazdušne udare na palestinsko područje, u kojima je poginulo šest Palestinaca.

Izraelsko ministarstvo odbrane nije danas donelo odluku o obnovi isporuka goriva. U međuvremenu je na izraelsku teritoriju palo pet raketa, ali nije bilo povređenih, kao ni materijalne štete.

Električna centrala u Gazi obezbeđuje samo četvrtinu električne struje u Gazi. Ostatak dolazi direktno iz Izraela, a malu količinu obezbeđuje i Egipat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.