Gaza: Izraelski tenkovi ubili tri pripadnika Islamskog džihada

Izvor: RTS, 27.Maj.2018, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza: Izraelski tenkovi ubili tri pripadnika Islamskog džihada

Izraelska vojska je u Pojasu Gaze paljbom iz tenkova ubila tri pripadnika palestinske ekstremističke organizacije Islamski džihad.
Izraelska vojska potvrdila je da su njeni tenkovi delovali po poziciji ekstremista, u znak odmazde za bombu koja je u toku noći postavljena uz ogradu na granici Izraela i Gaze, prenosi Rojters.

Bomba je uspešno demontirana i nije bilo povređenih, dodaju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojske. To je najnoviji incident između Izraelaca i Palestinaca.
Rojters podseća da su neprijateljstva oko granice Izraela sa Pojasom Gaze pojačana nakon što su Palestinci 30. marta započeli masovne demonstracije, koje Izrael smatra prikrivanjem prokušaja probijanja granične ograde.
Prilikom otvaranja američke ambasade u Jerusalimu, na granici Izraela i Gaze, ubijeno je najmanje 115, a ranjeno više hiljada Palestinaca. Izrael nije imao žrtava u sukobima.
Rojters navodi da je izraelska vojska potvrdila da je gađala osmatračnicu i ovaj napad nazvala odštetom za bombu koja je tokom noći postavljena uz graničnu ogradu.
Tokom protesta je ubijeno najmanje i ranjeno na hiljade Palestinaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZRAELCI TENKOVIMA NA TERORISTE: U Gazi ubijeni pripadnici Islamskog džihada

Izvor: Kurir, 27.Maj.2018

Izraelska vojska je danas u Pojasu Gaze paljbom iz tenkova ubila dvoje pripadnika palestinske ekstremističke organizacije Islamski džihad i ranila trećeg, javlja Rojters pozivajući se na lekarske službe.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.