Ganc odbio Netanjahua

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ganc odbio Netanjahua

Lider Plavo-bele alijanse Beni Ganc odbio je ponudu Benjamina Netanjahua da sa Likudom formira vladu.
"Nikada nećemo ući u koaliciju koju predvodi Netanjahu", rekao je zvaničnik plavo-belih Moše Jalon.

Izraelski premijer i lider Likuda Benjamin Netanjahu pozvao je prethodno svog glavnog rivala Benija Ganca da oforme koaliciju.
Netanjahu je izjavio da nakon izbora koji su održani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre dva dana postaje jasno da nije moguće da se formira desna vlada, zbog čega je pozvao Ganca da formiraju koaliciju.
Taj postupak Netanjahua je pozdravio i predsednik Izraela Reuven Rivlin. 
Nakon odbijanja Ganca, Netanjahu je izrazio razočaranje i dodao da je i dalje otvoren za razgovor.
"Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi. To je ono što javnost od nas očekuje", napisao je Netanjahu na Tviteru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GANC ODBIO NETANIJAHUA Ništa od velike koalicije u Izraelu

Izvor: Blic, 19.Sep.2019

Centralistička stranka Benija Ganca odbila je danas ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

Nastavak na Blic...

Netanjahu i Ganc u borbi za vladu nacionalnog jedinstva

Izvor: VOA, 19.Sep.2019

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu uputio je svom rivalu Beniju Gancu iznenađujuću ponudu za formiranje vlade nacionalnog jedinstva, nakon što nije uspio da osvoji većinu na izborima koji su održani u utorak. Međutim, Ganc je poručio da bi on trebalo da predvodi novu vladu jedinstva, s obzirom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.