G20 izdvaja više od 21 milijarde dolara za borbu protiv korome

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2020, 09:14

G20 izdvaja više od 21 milijarde dolara za borbu protiv korome

Grupa 20 najrazvijenijih zemalja sveta izdvojila je više od 21 milijarde dolara za borbu protiv korona virusa, saopštila je danas Grupa G20.

"G20 je koordinirao globalne napore za podršku borbi protiv pandemije kovida-19. Do danas su članice G20 i pozvane zemlje izdvojile više od 21 milijarde američkih dolara za podršku finansiranju svetskog zdravstva", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Dodaje se da će sredstva biti usmerena za dijagnostiku, vakcine, terapiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i istraživanje i razvoj.

G20 je u aprilu pozvala sve zemlje, nevladine organizacije, filantrope i privatni sektor da pomognu u pokrivanju nedostatka novca za finansiranje borbe protiv koronavirusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

G20 izdvaja više od 21 milijarde dolara za borbu protiv virusa korona

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2020

LONDON - Grupa 20 najrazvijenijih zemalja svijeta izdvojila je više od 21 milijarde dolara za borbu protiv virusa korona, saopštila je danas Grupa G20.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.