Francuski ministar spoljnih poslova najavio ostavku

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ministar spoljnih poslova najavio ostavku

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus najavio je danas da odlazi iz vlade, a mediji navode da će taj potez pokrenuti rekonstrukciju francuske vlade.

Fabijus, o čijem odlasku odavno kruže glasine, odgovorio je potvrdno na pitanje novinara da li je danas učestvovao na svom poslednjem sastanku kabineta, prenosi AFP.

Očekuje se da će Fabijus (69), koji je bio najmlađi francuski premijer kada je 1984. sa 37 godina stupio na tu dužnost, biti imenovan za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Ustavnog suda Francuske, dodaje francuska agencija.

Fabijusov odlazak će, kako se očekuje, pokrenuti rekonstrukciju vlade koja će, verovatno, biti objavljena krajem nedelje, navodi Rojters.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.