Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2020, 11:39

Francuska proširuje obavezu nošenja maski na decu od šeste godine

Nošenje maski u školama "biće prošireno na učenike od šeste godine", izjavio je danas francuski premijer Žan Kasteks, dan nakon najave novog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa.

"Od ponedeljka, zdravstveni protokol biće prilagođen i ojačan kako bi se obezbedila zaštita sve dece, nastavnika, roditelja u skladu sa mišljenjem koje nam je (juče) poslao Visoki savet za javno zdravlje", rekao je francuski premijer u Nacionalnoj skupštini.

Kasteks je na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rasprave o ponovnom zatvaranju kazao da se očekivao drugi talas epidemije, ali da "nijedna zemlja nije predvidela da će se on ubrzati na tako iznenadan i brutalan način".

"Nikada nisam prestao da pozivam na budnost...", dodao je premijer povodom kritika na račun vladinog upravljanja zdravstvenom krizom.

Kasteks je takođe kazao da treba masovnije pribegavati praksi rada na daljinu.

"Moramo da radimo što je više moguće, naravno u zaštitnim sanitarnim uslovima i time zaustavljamo cirkulaciju virusa" jer "nezaposlenost i siromaštvo takođe mogu da ubiju", kazao je francuski premijer.

Kasteks je najavio zatvaranje kompanija za organizovanje događaja, bioskopa i pozorišta.

Međutim, portparol vlade Gabrijel Atal je rekao da parkovi i pijace moraju ostati otvoreni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.