Fon der Lajen: Cilj da se do septembra vakciniše 70 odsto građana EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2021, 23:02

Fon der Lajen: Cilj da se do septembra vakciniše 70 odsto građana EU

Lideri Evropske unije obećali su se da će ubrzati proizvodnju i distribuciju vakcina protiv COVID-19, jer širenje novih varijanti virusa na kontinentu predstavlja novi izazov u odbrani od pandemije. Okupljeni na virtuelnom samitu 25. februara, lideri EU takođe su raspravljali o ideji „sertifikata o vakcinama“ koji bi građanima olakšao putovanja, odlazak u restorane ili bioskope. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel (Charles Michel) ekao je na konferenciji za novinare da je među 27...
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Fon der Lajen: Potrebno vrijeme za izradu potvrde o vakcinaciji

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2021, 08:45

BRISEL - Evropska unija (EU) želi da razvije potvrdu o vakcinaciji koja bi bila od ključne važnosti za turističku sezonu, ali za izradu sistema biće potrebno najmanje tri mjeseca, rekla je danas predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.