Finska nastavlja sa vojnim vežbama i tokom vanrednog stanja: Vojska mora da bude uvek spremna

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska nastavlja sa vojnim vežbama i tokom vanrednog stanja: Vojska mora da bude uvek spremna

Finska vojska nastaviće sa 10 vežbi planiranih za proleće, uključujući i regrutovanje 18.000, uprkos vanrednom stanju u državi.

Finska vojska planira da održi vežbe na proleće, uprkos opasnosti zbog epidemije, nasuprot otkazivanja velike serije NATO vežbi u susednoj Norveškoj.

Ipak, neće se sve vežbe održati u isto vreme ili na istom mestu, prenosi Sputnjik.

Odluka je i pravdana potrebom da bude osiguran kontinuitet i gotovost u svakoj situaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iz Komande je rečeno da mere i zabrane tokom vanrednog stanja koje se odnose i na zabrane okupljanja većeg broja ljudi ne važe za odbrambene snage. Napominju da će obratiti pažnju na sprečavanje širenja virusa tokom vežbi.

Ranije ove nedelje finska vlada je produžila vanredno stanje, koje uključuju zatvorene granice, socijalno distanciranje i školavanje od kuće, do 13. maja.

Dosad, Finska je od svih nordijskih zemalja najmanje pogođena epidemijom koronavirusa.

Do 1. aprila regitrovano je 1.446 slučajeva zaraženih, i 17 umrlih. Većina u regiji Helsinkija i Uusimaa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.