Filadelfija: 20-godišnjak optužen za ubistvo Milana Lončara

Izvor: VOA, 17.Jan.2021, 22:05

Filadelfija: 20-godišnjak optužen za ubistvo Milana Lončara

Dejvis Džozefus iz Filadelfije optužen je za ubistvo 25-godišnjeg Milana Lončara, diplomca univerziteta Templ, poreklom iz Srbije, prenela je lokalna stanica mreže CBS. Policija je saopštila da je 20-godišnji Dejvis uhapšen u sredu, a takođe je identifikovala drugog osumnjičenog muškarca koji je učestvovao u događaju.  Lončar je ubijen u sredu uveče, dok je šetao psa u blizini svoje kuće u naselju Brueritaun, kada su dvojica osumnjičenih pokušala da ga opljačkaju a zatim ga upucala i pobegla. Lončar je uspeo da pozove pomoć ali je ubrzo preminuo. Kako saznaje Glas Amerike, Džozefus je optužen za ubistvo, saučesništvo u ubistvu, posedovanje nelegalnog vatrenog oružja, nošenja oružja bez dozvole i posedovanje oružja kojim je izvršen zločin. Trenutno je jedini optuženi u slučaju, ali po zakonu Pensilvanije, svi učesnici pljačke u kojoj je neko ubijen su krivi za ubistvo drugog stepena.  Policija je nudila novčanu nagradu za informacije koje bi dovele do hapšenja odgovornih, a porodica i prijatelji pokrenuli su kampanju GoFundMe i zajednički je prikupljeno više od 50.000 za nagradu onima koji pomognu da se uhapse ubice. Policija je objavila video snimak bezbednosnih kamera na kome se vidi kako su dvojica osumnjičenih preprečila put Lončaru, zapretila mu pištoljem i pretražila mu džepove. Jedan od osumnjičenih mu je zatim pucao u grudi. Kako prenosi lokalna stanica mreže ABC, njegovi ključevi i mobilni telefon su su nađeni na mestu zločina a, prema rečima članova njegove porodice, Lončar je novčanik ostavio kod kuće.   Lončareva porodica i prijatelji u petak uveče su održali bdenje za Milana. "Milan je bio izuzetno dobro i uzorno dete; od ranog detinjstva uvek je imao osmeh na licu. Nikad ga nisam čuo ni da protivreci ikome a ne mogu ni zamisliti da se ikada posvađao ili potukao sa nekim. Do te mere je bio kulturan i odmeren da su takve stvari bile nezamislive u njegovom životu", napisao je na Fejsbuku Milanov stric Nikola Lončar, inače osnivač i predsednik naučne fondacije Tesla, koji takođe živi u Filadelfiji.  Milan Lončar je odrastao u Vejnu i išao u srednju školu Konestoga. Diplomirao je inženjerstvo na univerzitetu Templ 2019. i radio za građevinsku kompaniju Vajting Tarner.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Objavljen identitet optuženog za ubistvo Milana Lončara u Filadelfiji

Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 10:07

Dvadesetogodišnji Dejvis Džozefus optužen je za ubistvo Milana Lončara, diplomca Univerziteta Templ poreklom iz Srbije, saopštila je policija u Filadelfiji. . Policija je u nedelju saopštila da je osumnjičeni za ubistvo Milana Lončara u Filadelfiji uhapšen, a identifikovan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.