Fatalna greška tokom vojne vežbe u Iranu, raketom pogođen brod

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 07:20

Fatalna greška tokom vojne vežbe u Iranu, raketom pogođen brod

Najmanje 19 iranskih mornara je stradao, a 15 je povređeno u nesreći koja se dogodila na vojnom brodu tokom vežbe u Omanskom zalivu, javila je iranska državna televizija. Prema nezvaničnim informacijama, brod je potonuo kada ga je raketa pogodila tokom vojne vežbe.
Incident se dogodio na brodu "Konarak", brodu koji su izgradile domaće firme, a koji ima raketne bacače, javlja agencija Fars. Iranskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << floti se pridružio 2018. godine.

Bi-Bi-Si navodi, pozivajući se na nezvanične izvore, da je brod potonuo u prijateljskoj vatri, a da su desetine mornara stradale.
Lokalni novinari su rekli da je sa fregate "Jamaran" prerano ispaljena raketa, koja je zatim pogodila "Konarak", koji nije imao vremena da se udalji do predviđene lokacije
Snimci na društvenim mrežama pokazuju povređene mornare, koje vozila hitne pomoći prebacuju u bolnice.
Omanski zaliv je, inače, povezan za zalivom Ormuz, kroz koji prolazi petina svetske nafte.
Iranske naoružane snage redovno održavaju vežbe u ovom regionu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.