FOTO: Objavljeno ime i godište svakog deteta ubijenog u Gazi

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Objavljeno ime i godište svakog deteta ubijenog u Gazi

Imena i godine starosti 373 dece ubijene u Gazi u izraelskim napadima objavljena su u sredu na jednoj stranici u glavnim britanskim dnevnim novinama koju je platila britanska nevladina organizacija "Save The Children".

Pod naslovom "U sećanje na 373 dece ubijene u Gazi", na osnovu podataka Ujedinjenih nacija i palestinskog ministarstva zdravlja o deci koja su umrla od 8. jula do 3. avgusta, ova stranica koju je platila nevladina organizacija objavljena je "Guardianu", "Timesu", "Daily >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Telegraphu" i "Independentu".

"Videti imena dece, od kojih su neka bila stara nekoliko meseci, napisana belim slovima na crnoj podlozi, donosi nam u kuću tragediju koja se sručila na decu u Gazi", kazao je Džastin Forsajt, generalni direktor "Save The Children". "Smrt jednog deteta je već previše, a smrt 373 je užas koji je okaljao savest sveta", dodao je on.

"Pomozite nam da ovo budu poslednja imena", napisala je organizacija ispod liste imena i pozvala na "stalno primirje".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.