Evakuacija u Bangladešu zbog ciklona Bulbul

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija u Bangladešu zbog ciklona Bulbul

Više hiljada građana Bangladeša, uglavnom žena i dece, evakuisano je iz priobalnih delova na jugozapadu zemlje zbog nadolazećeg ciklona Bulbul.

U nekoliko okruga na obali očekuju se udari vetra do 120 kilometara na čas i obilne kišne padavine, saopštila je Meteorološka služba Bangladeša.

Otvoreno je više od 3.000 prihvatilišta u 13 priobalnih okruga gde ima mesta za oko 1,8 miliona ljudi, rekao je pomoćnik ministra za vanredne situacije Enamur Rahman. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Preduzeli smo sve mere predostrožnosti da rešimo situaciju i svedemo ljudske i materijalne gubitke na minimum", rekao je on za Rojters.

Sezona ciklona u Bengalskom zalivu traje od aprila do decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.