Evakuacija hotela na severu Italije zbog lavine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija hotela na severu Italije zbog lavine

Oko 75 osoba evakuisano je danas helikopterom iz hotela sa četiri zvezdice u planinskoj oblasti na severu Italije posle noćašnje snežne lavine, dok jak sneg pravi probleme širom Alpa.

Iz hotela Lantauferer Hof u blizini granice s Austrijom evakuisano je 65 gostiju i 10 radnika, zajedno s nepoznatim brojem meštana, rekla je menadžerka hotela Martina Doene i dodala da su putevi ka dolini Venosta blokirani, ali da je "sve još dobro"

Ona je rekla da su evakuisani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ljudi ostali smireni i da hotel nije pretrpeo štetu.

Hotel na 1.870 metara nadmorske visine, oko 100 kilometara severozapadno od grada Bolcana, reklamira se kao idealan za skijaše, pošto je staza ispred samog hotela.

Vlasti doline Venosta proglasili su peti, najviši stepen opasnosti od lavina, a agencija ANSA navodi da je juče odsečeno od sveta oko 10.000 turista u obližnjem gradu Tirolo.

Jak sneg je doveo do prekida u saobraćaju širom Alpa, zbog rizika od lavina zatvorena je skijaška oblast u podnožju Mon Blana, u Francuskoj, a blokirano je i nekoliko glavnih puteva i tunela u toj oblasti.

U Švajcarskoj je zbog lavine zatvoren važan put koji vodi ka Italiji, skijaška odmarališta Zermat, Andermat i Zas-Fe odsečena su od sveta, a sneg je otežao i dolazak učesnika Svetskog ekonomskog foruma u švajcarski gradić Davos.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.