Estonija: Avion s Lavrovim narušio estonski vazdušni prostor

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonija: Avion s Lavrovim narušio estonski vazdušni prostor

Estonija je danas saopštila da je ruski putnički avion koji je navodno prevozio ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Finsku pre dva dana, na kratko narušio estonski vazdušni prostor.

Estonska vojska je saopštila da je incident u sredu bio prvo kršenje vazdušnog prostora Estonije, dok je prošle godine bilo više takvih slučajava.

Savetnica estonskog premijera Kadri Peters navela je na Tviteru da je "Lavrov leteo u Finsku da razgovara o bezbednosti vazdušnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saobraćaja - ali ajde da narušimo estonski vazdušni prostor". Lavrov je juče u finskoj razgovara o više pitanje, među kojima je i bezvbe3dnost aviosaobraćajka u regioopn Baltičkog mora.

Estonski mediji su javili da je avion Rosija erlajnsa koji koristi predsednička administracija nakratko nadleteo severni deo Estonije blizu ostrva Vajndlo, gde su ruski vojni avioni proteklih godina narušavali vazdušni prostor te zemlje.

Skoro za sva narušavanja estonskog prostora odgovorni su ruski vojni transportni i borbeni avioni, pošto lete uskim koridorom iz ruske enklave Kalinjingrad ka Sankt Peterburgu.

Proteklih godina, NATO i Rusija su razgovarali o predlozima da se smanji rizik od nesreća u vazduhu u nebu nad Baltičkim morem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Avion s Lavorovom narušio estonski vazdušni prostor"

Izvor: B92, 05.Maj.2017

Estonija je saopštila da je ruski avion koji je navodno prevozio šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova u Finsku nakratko narušio estonski vazdušni prostor...Estonska vojska je saopštila da je incident u sredu bio prvo kršenje vazdušnog prostora Estonije, dok je prošle godine bilo više takvih...

Nastavak na B92...

Estonija: Avion s Lavrovim narušio estonski vazdušni prostor

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2017

Estonija je saopštila da je ruski putnički avion koji je navodno prevozio ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Finsku pre dva dana, na kratko narušio estonski vazdušni prostor...Estonska vojska je saopštila da je incident u sredu bio prvo kršenje vazdušnog prostora Estonije, dok je prošle...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.