Erdogan zabranio mlađima od 20 godina da izlaze napolje

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 20:43

Erdogan zabranio mlađima od 20 godina da izlaze napolje

Istanbul -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da uvodi obaveznu zabranu kretanja za mlađe od 20 godina od večeras u ponoć.

To su nove pooštrene mere u borbi protiv širenja koronavirusa.

"Svi mlađi od 20. godina, odnosno oni koji su rođeni posle 1. januara 2000. neće smeti da izlaze na ulicu", počev od večeras u ponoć po lokalnom vremenu, rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju.

Turski predsednik je ranije uveo zabranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kretanja za osobe starije od 65 godina i za hronične bolesnike.

Erdogan je rekao da vozila neće više moći da ulaze u grad i izlaze u 31 grad, među kojima Istanbul i Ankara, i to tokom narednih 15 dana.

Od sutra se uvodi obavezno nošenje zaštitne maske u prodavnicama i pijacama i držanje odstojanja između ljudi.

Erdogan je dodao da će biti kažnjeni oni koji ne budu poštovali mere.

U Turskoj je više od 20.000 osoba zaraženo koronavirusom, od kojih je 425 umrlo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan uvodi zabranu kretanja za mlađe od 20 godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da uvodi obaveznu zabranu kretanja za mlađe od 20 godina od večeras u ponoć, pooštravajući mere u borbi protiv širenja koronavirusa..."Svi mlađi od 20. godina, odnosno oni koji su rođeni posle 1. januara 2000. neće smeti da izlaze na ulicu",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.