Erdogan obradovao Porošenka: Turska ne namerava da prizna Krim

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan obradovao Porošenka: Turska ne namerava da prizna Krim

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u subotu da Turska nije priznala i da ne namerava da prizna ujedinjenje Krima s Rusijom, kao i da se zalaže za rešavanje krize na istoku Ukrajine u okviru međunarodnog prava i u pregovorima.

Nakon susreta s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom Erdogan je izjavio da je Ankara predala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruskoj strani spisak zarobljenih krimskih Tatara čije oslobađanje traži.

- Ranije su nam već rekli za dvojicu braće krimskih Tatara, preneli smo tu informaciju ruskoj strani i njih su oslobodili. Sada su nam predali veći spisak zarobljenika koji smo odmah poslali ruskoj strani. Pratićemo taj proces i nadam se da će on biti uspešan - rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije s Porošenkom koji boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj.

Ukrajinski predsednik je nakon sastanka s turskim kolegom rekao da očekuje saradnju sa Ankarom u obnavljanju infrastrukture u Donbasu.

- Utvrdili smo novi projekat s Agencijom za saradnju i koordinaciju Turske. U okviru njega biće realizovani projekti obnavljanja infrastrukture u Donbasu. Nadamo se saradnji Turske u tome - rekao je Porošenko.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.