Epštajn vraćen u ćeliju posle misteriozne povrede

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epštajn vraćen u ćeliju posle misteriozne povrede

Američki finansijer i registrovani pedofil Džefri Epštajn vraćen je u svoju ćeliju pošto je prošle nedelje pronađen sa misterioznim povredama.
Nekadaši prijatelj bivšeg i sadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i Donalda Trampa v nalazi se u pritvoru zbog optužbi da je zlostavljao maloletnice u svojoj vili na Menhetnu i Palm Biču od 2002. do 2005. godine.

Kako navodi američka televzijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mreža Si-En-Bi-Si, dan pre nego što je pronađen u ćeliji u polusvesnom stanju sa tragovima na vratu, Epštajn je primio dokumenta prema kojim mu preti nova optužnica za silovanje maloletnice 2001. godine. 
Nadležni nisu još utvrdili da li je Epštajn pokušao samoubistvo ili ga lažirao, a postoji mogućnost da ga je napao drugi pritvorenik. 
Prema novim pravnim dokumentima koje je primio, Epštajnu pretu optužnica da je 2001. godine silovao u Njujorku tadašnju 15-godišnju srednjoškolku Dženifer Araoz, prenosi američka televizijska mreža Si-En-Bi-Si.
Araozova još nije formalno podnela tužbu jer je prethodno zatražila od suda na naloži Epštajnu da se izjasni o indentitetu žene koja je "uticala na bogatog finansijera da je prepozna kao potencijalnu metu za seksualno zlostavljanje".
Epštajn (66) je registrovani seksualni prestupnik pošto se 2008. izjasnio krivim u vezi sa optužbama za prostituciju maloletne devojčice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.