Energana na bio gas otvorena u Svetozar Miletiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energana na bio gas otvorena u Svetozar Miletiću

Prvo energetsko postrojenje na bio gas dobijen od stajskog đubriva i zelene mase izgrađeno u Zapadno bačkom okrugu, pušteno je u probni rad i već isporučuje Elekro mreži Srbije 1,2 megavata električne energije. 

Preduzeće Agro plus izgradilo je objekat po nemačkoj tehnologiji pored svoje farme u Svetozar Miletiću, gde je dobijena jedinstvena proizvodna celina.

Osim proizvodnje struje, otpadna voda se filtrira i koristi u zalivnom sistemu kao bio đubrivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a suvi ostatak treba da bude pakovan i plasiran na tržište kao humus za cveće.

Pored toga topla voda će se koristiti za staklenu baštu koja treba da bude izgrađena u okviru ovog kompleksa. Preduzeće Agroplus planira i proširenje farme,a čitava investicija biće vredna oko pet miliona evra.

Sve ovo izgrađeno je od nekadašnjeg PP Svetozar Miletić koje je uspešno privatizvao , Miloš Komazec. Prva energana na bio gas uskoro treba da bude i svečano puštena u rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.