Emirejts (ne)kupuje Etihad (Er Srbiju)?

Izvor: Mondo, 20.Sep.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Emirejts" (ne)kupuje "Etihad" (Er Srbiju)?

Avio-kompanija "Emirajets" (Emirates) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da kupi komšijski "Etihad" u čijem sastavu posluje "Er Srbija", objavio je "Blumberg", pozivajući se na svoje izvore. Emirejts i Etihad dematuju.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac ilustracija

Prema pisanju istog izvora, razgovori su tek u preliminarnoj fazi i ako poodmaknu u pozitivnom smeru, biće potreban i "blagoslov" vladara Emirata.

Ideja, odnosno plan vodećih ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Emirejtsa" je da eventualnim spajanjem sa "Etihadom" postane jedna od najmoćnijih kompanija za prevoz putnika u svetu.

Podsetimo da u sklopu kompanije "Etihad" posluje i Er Srbija.

Emirejts i Etihad ervejz, dve najveće avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, demantovale su vest "Blumberga".

"Nema istine u takvim glasinama", rekla je portparolka Emirejtsa za Rojters, dok iz Etihada poručuju da "ne komentarišu glasine niti spekulacije".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Velika promena na pomolu: "Er Srbija" menja vlasnika?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2018

"Er Srbija" posluje u okviru kompanije "Etihad"..Avio-kompanija "Emirejts" (Emirates) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da kupi komšijski "Etihad" u čijem sastavu posluje "Er Srbija", objavio je "Blumberg", pozivajući se na svoje izvore...Prema pisanju istog izvora, razgovori su tek u preliminarnoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.