„Ekstremno testiranje“ automatske puške AK-74M

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ekstremno testiranje“ automatske puške AK-74M

Koncern „Kalašnjikov“ objavio je snimak „ekstremnog testa“ automatske puške AK-74M, čiji je cilj bio da se testira snaga oružja tokom rafalne paljbe.
Za testiranje je pripremljeno 26 šaržera kapaciteta 30 metaka, pri čemu je testirana puška bila iz 2014. godine i već je imala neki stepen habanja. Specijalista koncerna gađao je neprekidnom rafalnom paljbom, menjajući šaržer jedan za drugim, sve do potpunog prestanka rada oružja. Nakon ispaljenih 587 metaka, na samom žlebu se pojavila vatra. Nakon hlađenja na automatu su otkriveni tragovi diskoloracije (površina oksidnog filma), istopili su se žleb i omotač cevi „kalašnjikova“ napravljeni od poliamida, cev oružja se iskrivila, a u šaržeru se zaglavio metak. Istovremeno, zatvarač s mehanizmom udarne igle, ostali su netaknuti. © RIA Novosti, Infografika U koncernu "Kalašnjikov" je primećeno da, prema zahtevima Ministarstva odbrane, puška mora da izdrži 180 metaka u režimu neprekidnog pucanja. Ni ovaj stepen vatre nije normalan za oružje i pre ili kasnije dovodi do oštećenja oružja. Tako su stručnjaci koncerna ustanovili da AK-74M ne samo da ispunjava zahteve odbrambenog odeljenja, već ih i nadmašuje. Jurišna puška kalašnjikov (AK) je kombinovano oružje usvojeno u SSSR-u 1949. godine. Pušku je razvio Mihail Kalašnjikov. Trenutno je AK i njegove različite modifikacije najčešće pešadijsko oružje na svetu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

OBJAVLJEN SNIMAK EKSTREMNOG TESTA KALAŠNJIKOVA: Moćno rusko oružje izdržalo je čak 587 gađanja, a pogledajte kako GRMI tokom rafalne paljbe! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 28.Sep.2019

Koncern "Kalašnjikov" objavio je snimak "ekstremnog testa" automatske puške AK-74M, čiji je cilj bio da se testira snaga oružja tokom rafalne paljbe.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.