Eksplozije u poplavljenoj hemijskoj fabrici u Teksasu

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u poplavljenoj hemijskoj fabrici u Teksasu

Dve eksplozije desile su se u poplavljenoj hemijskoj fabrici Arkema u Krozbiju u Teksasu, oko 40 kilometara udaljenom od Hjustona. Iz fabrike se diže gust i crn dim. Jenda osoba primljena je u bolnicu zbog gutanja dima, a još devetoro je iz predostrožnosti.

Kompanija Arkem je pre dva dana evakuisala preostale radnike iz ovog oštećenog postrojenja, a zvaničnici su naredili i evakuaciju građana u krugu od 2,4 kilometra oko fabrike. Zvaničnici Arkema ranije su rekli da ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da spreče eksplozije u fabrici u narednim danima, jer je nivo vode suviše visok.

U postrojenju se proizvodi organski peroksid, koji se koristi za izradu plastičnih materijala, boja i ostalih sintetičkih proizvoda.

Arkema confirming 2 explosions at their chemical plant + black smoke. EMS workers tell me people WERE taken to hospital. #abc13pic.twitter.com/OI70b4UWH8

Delovi Teksasa i dalje su poplavljeni posle prolaska uragana Harvi. Prema poslednjim podacima u uraganu Harvi i poplavama koje su usledile poginula je 31 osoba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.