Eksplozija u rafineriji, jedna osoba poginula

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u rafineriji, jedna osoba poginula

U eksploziji koja se dogodila tokom radova na održavanju na najvećoj sirijiskoj rafineriji Banijas poginula je jedna osoba, saopštila je zvanična agencija Sana.

U četvrtak je tokom radova eksplodirao je jedan rezervoar u rafinireji Banijas na zapadu Sirije, objavljuje Sana, a prenosi AFP, reči sirijskog ministra za naftu Ali Ganema koji je izjavio da je u ekspolziji jedna osoba smrtno stradala, dok je druga ranjena.

Rafinarija Banijas se nalazi u provinciji Tartus >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pod kontrolom je sirijskih vlasti Bašara al-Asada.

Tokom rata Sirija je izgubila desetine milijardi eura u sektoru nafte i gasa jer većina naftnih i gasnih polja nije bila pod kontrolom sirijskih vlasti.

Pre rata nafta i gas su bili jedan on glavnih izvora zarade ove bliskoistočne zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U eksploziji u rafineriji u Siriji jedna osoba mrtva a druga ranjena

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 01:07

U eksploziji koja se dogodila danas tokom radova na održavanju na najvećoj sirijiskoj rafineriji Banijas poginula je jedna osoba, saopštila je zvanična agencija Sana a prenosi AFP...Tokom radova eksplodirao je jedan rezervoar u rafinireji Banijas na zapadu Sirije, objavljuje Sana i prenosi reči...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.