Eksplozija u Češkoj, najmanje 13 mrtvih

Izvor: OkRadio.rs, 21.Dec.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Češkoj, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 rudara poginulo je, a 10 je povređeno u eksploziji metana u rudniku na severoistoku Češke Republike, javili su mediji. Još osam osoba se vodi kao nestalo.   Spasilački timovi tragaju za nestalim rudarima.   Eksplozija se dogodila u delu rudnika na oko 800 metara ispod zemlje.   Ivo Čelehovski portparol rudarske kompanije OKD, koja rukovodi rudnikom, rekao je da je povređeno najmanje 10 rudara.    Nesreća se dogodila u blizina grada Karvina, a poginuli rudari uglavnom su bili iz Poljske.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Češka: Eksplozija u rudniku, poginulo 13 rudara

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2018

U eksploziji metana u rudniku na severoistoku Češke poginulo je 13 rudara, među kojima 11 iz Poljske, saopštila je danas kompanija koja upravlja rudnikom U eksploziji metana u rudniku na severoistoku Češke poginulo je 13 rudara, među kojima 11 iz Poljske, saopštila je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.