Egipat tvrdi da nema dokaza da je avion oboren

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat tvrdi da nema dokaza da je avion oboren

Egipat je saopštio da će uzeti u obzir zaključak Rusije da je putnički avion koji je pao na Sinaju oboren bombom, ali da istraga do sada nije pronašla dokaze o kriminalnoj akciji.

Ovo su na zajedničkoj konferenciji za novinare saopštili premijer Ibrahim Mahlab i nekoliko ministara u Šarm el Šeiku, odakle je poletio ruski putnički avion.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da će biti sankcionisan svaki propust u sistemu obezbeđenja koji je doprineo padu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << aviona 31. oktobra, ali da do sada nisu pronađeni dokazi da se to desilo. Egipatske vlasti pojačale su mere obezbeđenja na svim aerodromima u zemlji i trenutno pretresaju sve putnike i njihov prtljag, dodao je ovaj zvaničnik.

Ruska Federalna služba bezbednosti ranije je saopštila da je potvrđeno da je avion "erbas A321" oboren aktiviranjem eksplozivne naprave tokom leta iz Šarm el Šeika ka Sankt Peterburgu. Predsednik Vladimir Putin rekao je da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni gde god da se kriju u svetu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.